Диабет – Лечение | Как да излекуваме диабета завинаги?

Диабет лечение, diabet

Диабет – Как да го излекуваш завинаги?

Ако страдаш от диабет или имаш близък познат който има подобно заболяване, това ще е най-важната статия в твоя живот, която трябва да прочетеш.

В тази статия ще научиш какво е това заболяване диабет? Как точно се разболяваме от него?

Каква са митовете? Какво е лечението на докторите и защо то не работи?

Кое е правилното и работещо лечение + Резултати от това лечение!

В този момент обаче се питаш може би, кой съм аз и защо точно аз знам нещо, което твоя доктор не знае, което ще ти помогне да се избавиш от диабета?

По образование съм компютърен химик СУ, но това, което знам, е в резултат от изследването ми на най-добрите доктори в света като Д-р Питър Глиден, Д-р Джоел Уолак, Д-р Марк Хаймън, Д-р Доминик Ди Агостино и други водещи експерти.

В тази статия ще научиш всичко което трябва да знаеш за диабета и най-важното как да се излекуваш завинаги?

Завинаги? ДА! ЗАВИНАГИ.

И ако в този момент вече гледаш съмнително, ще те питам следния въпрос: Ако имаш диабет, твоя доктор помогнал ли ти е да се справиш с него? НЕ?

ОК, тогава продължи да четеш много внимателно.

Откъде и как научих тази изключително ценна информация как да се излекува диабета?

Преди половин година мой близък роднина получи инсулт. Докторите посочиха диабета като основния проблем и след като това се случи, аз се заех да намеря начин как да възстановя здравето му и повече никога семейството ни да не минава през този ад.

Така прекарах повече от 6 месеца изучавайки въпросните доктори посочени по-горе. Изгледах много, много видеа, изчетох няколко книги на въпросните доктори и успях да разбера къде е проблема и как да го реша.

След като приложихме тези стъпки които ще научиш в статията по-долу, успях да му помогна да отслабне над 25 кг. за близо 2-3 месеца и да свали кръвната захар от 15-17 сутрин и 13 след обяд, до 6 сутрин и около 5 след обяд, както и да стабилизира кръвното налягане.

И това не бе временен резултат. До ден днешен нивата на кръвна захар продължават да бъдат в рамките на нормалното около или малко над 6 ммол/л.

Вече знаеш какъв резултат можеш да постигнеш с наученото в тази статия.

Нека започнем с най-важния въпрос…

Какво е това заболяване диабет?

Какво казват източник номер 1 по случая – Уикипедия?

Захарният диабет (diabetes mellitus; от гръцки: διαβαίνω – „преминавам“), често наричан и само диабет, е болест, характеризираща се с повишено ниво на кръвната захар (глюкоза) в организма, което се дължи на отслабената реакция на клетките към инсулина или на недостатъчното му произвеждане в тялото. Инсулинът е хормон, секретиран от панкреаса, който стимулира клетките да абсорбират глюкозата и да я трансформират в необходимата за функционирането им енергия. Когато клетките не абсорбират достатъчно глюкоза, тя се натрупва в кръвта (хипергликемия), което води до усложнения в сърдечно-съдовата, нервната и други системи.

Нека да разгледаме по-детайлно тази информация.

Факт е, че причината за заболяването на диабета е неефективното усвояване на глюкозата в клетките. Факт е също, че инсулина е хормона, който транспортира глюкозата до клетките.

Представи си инсулина като един куриер, който разнася пратка(глюкоза) до дома ти(клетката). И запомни тази аналогия.

Ще я използваме на обясняването на диабета по-долу в статията.

Но пише ли каква е истинската причина клетките да не усвояват глюкозата? Не!

Също така когато имаме висока кръвна захар, това може да доведе до много сериозни здравословни проблеми със сърдечно съдовата система, както и при високо количество на инсулин и глюкоза да се стигне до премахване на крак или ръка поради пропуквания в кръвоносните съдове от огромното напрежение от тях.

Предполагаме, че човек има диабет и прочита това в Уикипедия и си казва, „Ок, значи проблема е в инсулина и ако приемам повече инсулин, проблема се решава.“

Само че не. Болните от Диабет Тип 1 приемат ежедневно инсулин, това решава ли проблема с високата кръвна захар? Не. Просто поддържа нивата под изключително опасните нива за здравето.

Хмм, странно. Значи има нещо друго, което може би не знаем. 

Защо не работи приема на голямо количество инсулин?


Представи си, че ти си на работа в офиса цял ден и до вас минат сто куриера през деня и всеки един от тях позвъни на вратата ти.

Като няма никой вкъщи, ще бъде ли успешен опита за доставка? Не.

Точно това се случва в организма ти.

Инсулина „хваща“ молекула глюкоза(като една пратка) и се запътва към клетката. Той стига до нея и дава сигнал на клетката. Обаче като няма никой вкъщи, опита е неуспешен.

Защо е неуспешен? Защото нещо в клетката липсва.

Както когато ти не си вкъщи и куриера мине до вас, като няма никой вкъщи, нищо не се случва.

Нека разгледаме типовете и да поговорим повече за тях:Захарен диабет тип 1: дължи се на неспособността на тялото да произвежда инсулин.
Захарен диабет тип 2: дължи се на неспособността на клетките да реагират на инсулин, понякога в съчетание с понижено производство на хормона.

При Тип 1, за да оцелее човека, трябва да приема инсулин ежедневно. Това ни казват в уикипедния, взето от най-добрите сайтове като WebMD, където се предполага, че докторите ни казват истината.

Само че човек болен от Диабет Тип 1 може да живее нормално и без да приема инсулин всеки един ден. След малко ще разбереш как. 

Тук има и важно уточнение, че ако панкреаса при Тип 1 е частично увреден, може да си стигне до състояние, в което да не се приема външно инсулин. Но ако панкреаса е изцяло увреден и не може да произвежда инсулин, тогава може да се очаква намаляване на приема на инсулин с 80 – 90 %.

За тип 2 казват, че се дължи на неспособността на клетките да „реагират“ на инсулина, а понякога и в съчетание с понижено производство на хормона.

До тук добре. Само че каква е причината клетките да не усвояват глюкозата? Защо не ни се казва? И дали се знае въобще?

Всички форми на диабет могат да бъдат контролирани чрез изкуствено внасяне в тялото на инсулин, а диабет тип 2 – до известна степен и с други медикаменти.

Вижте тук нещо много интересно: В това изречение взето то сайта на Уикипедия някъде говори ли се за лечение?

Не! КОНТРОЛИРАНЕ. Точно така. Целта на докторите е да контролират проблема, не да го решат.

До тук знаем от Уикипедия, че ако имам Диабет Тип 2, трябва да търся начин да контролирам състоянието, но не да търся лечения.

Нека сега разгледаме митовете за диабета:

Причините за двата основни типа диабет са различни. Диабет тип 2 се дължи главно на начина на живот, както и на известна генетична предразположеност.[11] Диабет тип 1 е преди всичко наследствен, но се активира от инфекции, според някои данни – с вируса Coxsackie B4. Индивидуалната податливост към някои от тези инфекции се дължи на определени генотипи на човешкия левкоцитен антиген (HLA).

Уикипедия ни казва, че Тип 2 се дължи главно на начина ни на живот. Ок, но какво по точно? Как тази информация ни помага да се справим с този проблем?

А пък диабет тип 1 бил наследствен. Няма такова нещо. Д-р Уолак в неговата книга Epigenetics описва изследвания които е направил, които ясно доказват, че диабета не е наследствена болест.

Така че спрете да вярвате в тази глупост. Лъжа е!

Причината да се роди едно дете с Диабет Тип 1 е липсата на конкретни минерали още при оформянето на новия организъм в утробата на майката. Но това не значи, че е наследствено. Просто си има ясна причина за това.

За това е повече от препоръчително на млади жени, които искат да бъдат майки да приемат хранителни добавки, за да нямат децата им подобни здравословни проблеми.

Как лекуват докторите?

За да разберем как лекуват докторите, трябва да знаем първо как те са обучени.

Те са обучени във философията, че тялото е торба с химикали, която рано или късно ще се срути и тяхната работа е да контролират състояние, не да ти решат проблема.

Докторите са най-добри в две неща – операции и силни възпаления и вируси. Тогава те са хората към които трябва да се обърнете. Да направят операция, да изпишат правилния антибиотик, това са техните силни страни и трябва да сме им благодарни за това. Но за здравословни проблеми като диабет и други хронични заболявания, няма да ви помогнат.

Ето защо:

Доктора ще ви изпише лекарства, като основното активно вещество е метформин.

Само че, ако попитате доктора си дали е успял да излекува някой с метформин, няма да ви отговори положително, защото не е.

Ще ви отговори, че диабета не се лекува. Поредната глупост и мит.

Той цели да пиете това лекарство цял живот и да контролирате кръвната си захар. И в резултат от това, вие ще имате този проблем цял живот. С доста хора имащи заболяване съм разговарял, нямало е траен резултат от лечението на докторите при нито един от тях.

Също така много интересното в случая е, че все още не се знае как точно работи метформина, а от 2011 –та години е номер 1 лекарство за препоръчване за диабетици.

Какво знаем за него?

Че пречи на черния дроб да произвежда глюкоза при нужда. Това как решава проблема с диабета? Как решава проблема с неефективното усвояване на глюкозата в клетките?

Никак! Но защо пък доктора ти трябва да ти излекува диабета? 

Важна Бележка! Нямам нищо против докторите. Те правят максимума на техните възможности във всеки един момент да помогнат.

Имам против контролираната система на обучение на тези доктори, която убива милиони хора всеки един ден.

Какво друго изписват докторите? Във водещите лекарства за диабетици към метформина се добавя и вещества инхибитори, които помагат на панкреаса да произвежда повече инсулин.

Ок, това е добра идея. Само че ти можеш да приемаш канела (както аз лично правя всеки един ден без да съм диабетик) и да постигнеш същият ефект.

Тоест дотук знаем, че доктора не ти помага с нищо съществено, като моля ти се, не го питай каква е причината за диабета.

Може да ти се ядоса, че оспорваш неговите познания. Все пак той е доктора, не ти!

Но какво правим обаче, когато имаме диабет, знаем, че доктора няма да ни помогне и искаме да решим този проблем веднъж за винаги?

Продължаваш да четеш статията, за да разбереш всичко от което се нуждаеш, за да си решиш проблема.

Стана ясно вече, че причината за диабета е неефективното усвояване на глюкозата от клетките. 

За да се случи това, в организма трябва да има 2 минерала: Хром и Ванадий.

Те отговарят за ефективното усвояване на глюкозата, аминокиселините и други хранителни вещества в клетките.

И използвайки отново аналогията с куриера и доставката, това, което се случва когато имаме Хром и Ванадий в клетката е, че когато инсулина(куриера) достави глюкозата(пратката) до клетката и даде сигнал, когато има в самата клетка Хром и Ванадий, мембраната се отваря и доставянето на глюкозата е успешно.

Така и само така се намалява и стабилизира нивото на кръвна захар. 

Ето едно видео, в което и визуално да разбереш как се осъществява този процес:

1958-ма година доктори в САЩ с експерименти с мишки доказват, че както вземеш дневния приема на Хром на мишката, тя се разболява от диабет за точно 2 седмици.

Като възстановиш отново приема й на Хром, за две седмици диабета изчезва.

Направете си един експеримент. Ако имате домашен любимец, вижте храната която му купувате колко много витамини и минерали има.

Само че ние хората сме по-„умни„. Нямаме нужда от допълнителен прием на витамини. 9 % от храната на кучетата е пепел от дървесина. Какво има в пепелта? Останали витамини и минерали от парчето дърво, което е изгоряло. Защото това, което гори, е само въглерода. 

Интересен факт! През 1939 година, 40 % от приема на добавки на витамини и минерали са били предписани от личните лекари. Сега в 21 век, близо 80 години по-късно, личните лекари дори един курс по хранителните вещества и тяхното значение и важност за организма не са изкарали в университета.

Реален пример! Споделяйки на моя личен лекар, че само Хром и Ванадий лекуват диабет, тя каза „Нищо не съм чувала за тях“.

Ето така разбираш колко са уменията и познанията на хората на които се доверяваме за нашето здраве.

Какъв е резултата? Най-затлъстялата и болна нация живяла някога на планетата. И по-жалкото е, че това е целенасочено и сме го допуснали да се случи.

Вече когато знаеш, че проблема е в Хрома и Ванадия, какво правиш?

Следваш следните указания и препоръки.

ВАЖНО! Не съм доктор и нямам право да ти казвам как да се лекуваш. Това, което правя, е споделям как аз съм помогнал на десетки души до сега да свалят своята кръвна захар и да я поддържат на нива около 6 или под 6 и да се откачат от ненужните лекарства.

Препоръчителна опция – КЛИКНИ ТУК

Пиеш по 1-2 пакета на месец(1 пакет, ако тежиш до 50 кг, два пака, ако тежиш от 50 до 100 кг.) и го правиш поне няколко месеца, докато нивото на кръвната захар не се понижи до 6 ммол/л.

В пакета са подбрани продукти, които подобряват усвояването на кръвна захар, подпомагат производството на инсулин и цялостно подобряват твоето здраве. 

В пакета има три продукта:

  1. Комплексни витамини с високо количество на водещите минерали и витамини
  2. Органична канела
  3. Хром 

И като бонус имаш отстъпка поръчвайки го през линка по-горе.

 

 

ВАЖНО: Мериш сутрин стойностите на кръвната захарта и ги записваш в тетрадка, за да може да се следи процеса.

Какви грешки да НЕ допускаш?

След като тази статия стана доста популярна, започнах да получавам имейли на хора пробвали и не постигнали резултати. И в тази връзка, нека да ти споделя предварително какви грешки допускат хората и как да ги избегнеш.

1. Не си дават достатъчно време.

Работих с един клиент, който за месец успя да свали от 13 до 9 ммол/л  нивото на кръвната захар и позволи да му повлияят роднини, че не бил това начина. Особено ако избереш по-евтиния вариант, резултатите са по-бавни, но видими.

Дай си нужното време – 2-3-4 месеца. Хората се научиха от днес за утре да има резултат. Не става така. Хора с по 10-20 години с Диабет ми звънят и искат да извадя магическата пръчка и като се събудят утре, да са излекувани.

Няма такъв филм. Отнема време. Дай си достатъчно време и бъди търпелив. Резултатите ще дойдат. 

2. Не инвестират и след това мрънкат защо няма резултати 

 

Имаш готов направен пакет от продукти специално за високата кръвна захар. Поръчва го целия и го ползваш. Не само един от продуктите например с Хром.

Ако искаш резултати, трябва да си готов да инвестираш в тези продукти. Ако не, пий си лекарства цял живот, не ми пречиш. Но само недей ми мрънка след това, че няма резултати, като си стиснат да дадеш 100 лева на месец. 

3. Не спират хляба и глутена

Много е важно да бъде спрян хляба, защото иначе няма усвояване на хранителните вещества, витамините и минералите. И така пиеш добавки, обаче те не се усвояват. И след това друг ти е виновен, че нямаш воля да направиш едно елементарно нещо като това да спреш хляба. 

Ако всичко се прави правилно, резултати има. Но трябва да се прави правилно. За това избегни тези 3 грешки и ще видиш, че резултатите ще дойдат.

Какви резултати можеш да очакваш?

Всеки човек е различен и вероятно резултатите да са различни за всеки един човек.

Но в рамките на две седмици до месец, трябва да има значителен спад.

Примерно, ако сутрин на гладно кръвната захар е 12, до 8 или 9.

Вече между 2 до 3 месеца би трябвало да е свалена до 6-7 сутрин на гладно.

Защо да пия витамини и минерали? Селен допълнително и Омега 3 мазнини?

Защото, за да е здрав организма, трябва да му доставиш всичко необходимо – 60 минерала, 16 витамина, 12 аминокиселини, 2-3 омега 3 мазнини.

Само така тялото ти ще е здраво и няма да има никакви здравословни проблеми.

Повече информация за селена и минералите и от къде можеш да си ги поръчаш на добра цена и високо качество тук: http://sim-nutrition.com/product-category/supplements/vitamins/

Колко дълго трябва да пия подобни хранителни добавки?

Отговор: Колко дълго искаш да живееш?

Това не е препоръка за 2 месеца и след това отново да се храниш със сладки неща и хляб и да си мислиш, че ще има резултат.

В тази статия говорим за един нов стандарт на живот. За нов модел на мислене за храната и какво да приемаш и какво не.

Приемай хранителните добавки ежедневно и постоянно.

И сега отиваме на въпроса за един милион долара.

Защо има епидемия на хора страдащи от диабет?

Защото не приемаме витамини и минерали всеки един ден в нужните дози.

Защото преди 1929 година, в спанака например е имало 80-90 пъти повече минерали(конкретно изследване с минерала Желязо е направено наскоро, което доказва това твърдение) отколкото има сега.

Също така много важно е да бъде казано, че когато нашите прадеди, прародители и родители сами са си произвеждали зеленчуци, плодове и семена, са подхранвали почвата с витамини и минерали от пепелта от изгорялата дървесина.

И когато след това ядеш този продукт, той има вкус. Защо ли? Защото в него има витамини и минерали. 

Но днес живота ни е по-различен. Купуваме си зеленчуците от супермаркета. Те са произведени с цел печалба и никой не подхранва почвата с пепел. И защо после нямат вкус и не са полезни? Защото го няма най-важното в тях – витамините и минералите.

Също така другата причина е приема на глутен и огромното количество въглехидрати на ден. 

Какво прави глутена? Уврежда червата, а точно там се усвояват витамините и минералите. И дори да приемаш много от тях, като не можеш да ги усвоиш, какъв ефект има. 

За това глутена трябва да бъде спрян и да не се приемат храни с глутен НИКОГА! Не само за един седмица в някоя измислена и много специална диета. ЗАВИНАГИ! 

Защо деца се раждат с преддиабетно състояние и развиват диабет на много ранна възраст?

Защото когато майката е бременна, тя взима ли хранителни добавки с витамини и минерали?

Не!

И когато тя има проблем с липса на витамини и минерали и детето се роди с ниско количество на най-важните вещества от които имаме нужда и на всичкото отгоре, нито едни бебешки храни нямат витамини и минерали, това дете от къде ще си набави Хрома и Ванадия.

От къде ще дойдат и другите минералите, които са не по-малко важни?

Нищо чудно, че децата още от малки получават диабет и имат наднормено тегло.

Защото ние не им даваме витамини. По-добре едно шоколадче. Все пак нали си ни е дете. Нека го поглезим.

Е, сега разбираш до къде води подобен тип безотговорно поведение от наша страна.

Допълнителни съвети за постигане на още по-бързи резултати.

Спираш приема на следните храни и напитки:

  1. Храни съдържащи глутен
  2. Газирани напитки 
  3. Меса съдържащи нитрати
  4. Олио в бутилка
  5. Пържени храни

Прилагай тези съвети и ще се радваш дълго време на своето отлично здраве и огромна енергия и ще имаш завинаги ниски нива на кръвна захар.

И ако все още си скептичен/а и искаш да научиш повече информация: Ето няколко линка, които ще ти помогнат:

Линк 1 

Линк 2

Информацията е на английски. Ако не знаеш английски, помоли някой, който знае, да ти преведе видеата.

Надявам се тази статия да ти е била полезна. Целта ми за тази статия е да помогне на повече хора знаят истината за диабета и неговото лечение.

За това те моля, сподели я и помогни и на другите хора да знаят истината. Защото знанието е сила!

––––––––––––––––––––

ВАЖНО! Ако искаш да ти помогна лично да постигнеш БЪРЗИ РЕЗУЛТАТИ, запиши се за БЕЗПЛАТЕН предварителен разговор на този линк тук: http://wp.viktorsimeonov.com/health-consultation/