ДИАБЕТ ЛЕЧЕНИЕ | Как да излекуваме диабет ТИП 2 завинаги?

ДИАБЕТ ЛЕЧЕНИЕ | Как да излекуваме диабет ТИП 2 завинаги?

Диабет лечение, знам че това заглавие може би ти се струва подвеждащо. Но ако страдаш от диабет тип 2 или имаш близък познат, който има подобно заболяване, това ще е най-важната статия в твоя живот, която трябва да прочетеш.

В тази статия ще научиш какво е това заболяване диабет? Как точно се разболяваме от него?

Каква са митовете? Какво е лечението на докторите и защо то не работи?

Кое е правилното и работещо лечение + Резултати от това лечение!

В този момент обаче се питаш може би, кой съм аз и защо точно аз знам нещо, което твоя доктор не знае, което ще ти помогне да се избавиш от диабета?

По образование съм компютърен химик СУ, но това, което знам, е в резултат от изследването ми на най-добрите доктори в света като Д-р Питър Глиден, Д-р Джоел Уолак, Д-р Марк Хаймън, Д-р Доминик Ди Агостино и други водещи експерти, както и вече близо 3 години работи с клиенти както лично работейки с тях, така и клиенти на онлайн магазина ни – sim-nutrition.com

В тази статия ще научиш всичко което трябва да знаеш за диабет тип 2 и най-важното как да се излекуваш завинаги?

Завинаги? ДА! ЗАВИНАГИ.

И ако в този момент вече гледаш съмнително, ще те питам следния въпрос: Ако имаш диабет, твоя доктор помогнал ли ти е да се справиш с него? НЕ?

ОК, тогава продължи да четеш много внимателно.

Откъде и как научих тази изключително ценна информация как да се излекува диабета?

Преди пет години мой близък роднина получи инсулт. Докторите посочиха диабета като основния проблем и след като това се случи, аз се заех да намеря начин как да възстановя здравето му и повече никога семейството ни да не минава през този ад.

Така прекарах повече от 6 месеца изучавайки въпросните доктори посочени по-горе. Изгледах много, ама много видеа, изчетох няколко книги на въпросните доктори и успях да разбера къде е проблема и как да го реша.

След като приложихме тези стъпки които ще научиш в статията по-долу, успях да му помогна да отслабне над 25 кг. за близо 2-3 месеца и да свали кръвната захар от 15-17 сутрин и 13 след обяд, до 6 сутрин и около 5 след обяд, както и да стабилизира кръвното налягане.

И това не бе временен резултат. До ден днешен нивата на кръвна захар продължават да бъдат в рамките на нормалното около или малко над 6 ммол/л.

Вече знаеш какъв резултат можеш да постигнеш с наученото в тази статия.

Нека започнем с най-важния въпрос…

Какво е това заболяване диабет?

Какво казват източник номер 1 по случая – Уикипедия?

Захарният диабет (diabetes mellitus; от гръцки: διαβαίνω – „преминавам“), често наричан и само диабет, е болест, характеризираща се с повишено ниво на кръвната захар (глюкоза) в организма, което се дължи на отслабената реакция на клетките към инсулина или на недостатъчното му произвеждане в тялото. Инсулинът е хормон, секретиран от панкреаса, който стимулира клетките да абсорбират глюкозата и да я трансформират в необходимата за функционирането им енергия. Когато клетките не абсорбират достатъчно глюкоза, тя се натрупва в кръвта (хипергликемия), което води до усложнения в сърдечно-съдовата, нервната и други системи.

Нека да разгледаме по-детайлно тази информация.

Факт е, че причината за заболяването на диабета е неефективното усвояване на глюкозата в клетките. Факт е също, че инсулина е хормона, който транспортира глюкозата до клетките.

Представи си инсулина като един куриер, който разнася пратка(глюкоза) до дома ти(клетката). И запомни тази аналогия.

Ще я използваме на обясняването на диабета по-долу в статията.

Но пише ли каква е истинската причина клетките да не усвояват глюкозата? Не!

Също така когато имаме висока кръвна захар, това може да доведе до много сериозни здравословни проблеми със сърдечно съдовата система, както и при високо количество на инсулин и глюкоза да се стигне до премахване на крак или ръка поради пропуквания в кръвоносните съдове от огромното напрежение от тях.

Предполагаме, че човек има диабет и прочита това в Уикипедия и си казва, „Ок, значи проблема е в инсулина и ако приемам повече инсулин, проблема се решава.“

Само че не. Болните от Диабет Тип 1 приемат ежедневно инсулин, това решава ли проблема с високата кръвна захар? Не. Просто поддържа нивата под изключително опасните нива за здравето. Не винаги. В някой случаи даже инсулина повишава нивата на кръвна захар.

Хмм, странно. Значи има нещо друго, което може би не знаем. 

Защо не работи приема на голямо количество инсулин?


Представи си, че ти си на работа в офиса цял ден и до вас минат сто куриера през деня и всеки един от тях позвъни на вратата ти.

Като няма никой вкъщи, ще бъде ли успешен опита за доставка? Не.

Точно това се случва в организма ти.

Инсулина „хваща“ молекула глюкоза(като една пратка) и се запътва към клетката. Той стига до нея и дава сигнал на клетката. Обаче като няма никой вкъщи, опита е неуспешен.

Защо е неуспешен? Защото нещо в клетката липсва.

Както когато ти не си вкъщи и куриера мине до вас, като няма никой вкъщи, нищо не се случва.

Нека разгледаме диабет тип 2 по-детайлно:Захарен диабет тип 2: дължи се на неспособността на клетките да реагират на инсулин, понякога в съчетание с понижено производство на хормона.

За тип 2 казват, че се дължи на неспособността на клетките да „реагират“ на инсулина, а понякога и в съчетание с понижено производство на хормона.

До тук добре. Само че каква е причината клетките да не усвояват глюкозата? Защо не ни се казва? И дали се знае въобще?

Всички форми на диабет могат да бъдат контролирани чрез изкуствено внасяне в тялото на инсулин, а диабет тип 2 – до известна степен и с други медикаменти.

Вижте тук нещо много интересно: В това изречение взето то сайта на Уикипедия някъде говори ли се за лечение?

Не! КОНТРОЛИРАНЕ. Точно така. Целта на докторите е да контролират проблема, не да го решат.

До тук знаем от Уикипедия, че ако имам Диабет Тип 2, трябва да търся начин да контролирам състоянието, но не да търся лечения.

Нека сега разгледаме митовете за диабета:

Причините за двата основни типа диабет са различни. Диабет тип 2 се дължи главно на начина на живот, както и на известна генетична предразположеност.[11] Диабет тип 1 е преди всичко наследствен, но се активира от инфекции, според някои данни – с вируса Coxsackie B4. Индивидуалната податливост към някои от тези инфекции се дължи на определени генотипи на човешкия левкоцитен антиген (HLA).

Уикипедия ни казва, че Тип 2 се дължи главно на начина ни на живот. Ок, но какво по точно? Как тази информация ни помага да се справим с този проблем?

Да разгледаме и другият мит. Че е по наследство.

Д-р Уолак в неговата книга Epigenetics описва изследвания които е направил, които ясно доказват, че диабета не е наследствена болест.

Така че спрете да вярвате в тази глупост. Лъжа е!

 

Как лекуват докторите?

За да разберем как лекуват докторите, трябва да знаем първо как те са обучени.

Те са обучени във философията, че тялото е торба с химикали, която рано или късно ще се срути и тяхната работа е да контролират състояние, не да ти решат проблема.

Докторите са най-добри в две неща – операции и възпаления и вируси(за това може малко да се поспори). Тогава те са хората към които трябва да се обърнете. Да направят операция, да изпишат правилния антибиотик, това са техните силни страни и трябва да сме им благодарни за това. Но за здравословни проблеми като диабет и други хронични заболявания, няма да ви помогнат.

Ето защо:

Доктора ще ви изпише лекарства, като основното активно вещество е метформин.

Само че ако попитате доктора си дали е успял да излекува някой с метформин, няма да ви отговори положително, защото не е.

Ще ви отговори, че диабета не се лекува. Поредната глупост и мит.

Той цели да пиете това лекарство цял живот и да контролирате кръвната си захар. И в резултат от това, вие ще имате този проблем цял живот. С доста хора имащи заболяването съм разговарял, нямало е траен резултат от лечението на докторите при нито един от тях.

Също така много интересното в случая е, че все още не се знае как точно работи метформина, а от 2011 –та години е номер 1 лекарство за препоръчване за диабетици.

Какво знаем за него?

Че пречи на черния дроб да произвежда глюкоза при нужда. Това как решава проблема с диабета? Как решава проблема с неефективното усвояване на глюкозата в клетките?

Никак! Но защо пък доктора ти трябва да ти излекува диабета? 

Важна Бележка! Нямам нищо против докторите. Те правят максимума на техните възможности във всеки един момент да помогнат.

Имам против контролираната система на обучение на тези доктори, която убива милиони хора всеки един ден.

Какво друго изписват докторите? Във водещите лекарства за диабетици към метформина се добавя и вещества инхибитори, които помагат на панкреаса да произвежда повече инсулин.

Ок, това е добра идея. Само че ти можеш да приемаш канела (както аз лично правя всеки един ден без да съм диабетик) и да постигнеш същият ефект.

Тоест дотук знаем, че доктора не ти помага с нищо съществено, като моля ти се, не го питай каква е причината за диабета.

Може да ти се ядоса, че оспорваш неговите познания. Все пак той е доктора, не ти!

Но какво правим обаче, когато имаме диабет, знаем че доктора няма да ни помогне и искаме да решим този проблем веднъж за винаги?

Продължаваш да четеш статията, за да разбереш всичко от което се нуждаеш, за да си решиш проблема.

Стана ясно вече, че причината за диабета е неефективното усвояване на глюкозата от клетките. 

За да се случи това, в организма трябва да има 2 минерала: Хром и Ванадий.

Те отговарят за ефективното усвояване на глюкозата, аминокиселините и други хранителни вещества в клетките.

И използвайки отново аналогията с куриера и доставката, това, което се случва когато имаме Хром и Ванадий в клетката е, че когато инсулина(куриера) достави глюкозата(пратката) до клетката и даде сигнал, когато има в самата клетка Хром и Ванадий, мембраната се отваря и доставянето на глюкозата е успешно.

Така и само така се намалява и стабилизира нивото на кръвна захар. 

Ето едно видео, в което и визуално да разбереш как се осъществява този процес:

1957-ма година доктор Мърц в САЩ с експерименти с мишки доказва, че както вземеш дневния приема на Хром на мишката, тя се разболява от диабет тип 2 за точно 2 седмици.

Като възстановиш отново приема й на Хром, за две седмици диабета изчезва.

Направете си един експеримент. Ако имате домашен любимец, вижте храната която му купувате колко много витамини и минерали има.

Само че ние хората сме по-„умни„. Нямаме нужда от допълнителен прием на витамини. 9 % от храната на кучетата е пепел от дървесина. Какво има в пепелта? Останали витамини и минерали от парчето дърво, което е изгоряло. Защото това, което гори, е само въглерода. 

Интересен факт! През 1939 година, 40 % от приема на добавки на витамини и минерали са били предписани от личните лекари. Сега в 21 век, близо 80 години по-късно, личните лекари дори един курс по хранителните вещества и тяхното значение и важност за организма не са изкарали в университета.

Реален пример! Споделяйки на моя личен лекар, че само Хром и Ванадий лекуват диабет, тя каза „Нищо не съм чувала за тях“.

Ето така разбираш колко са уменията и познанията на хората на които се доверяваме за нашето здраве.

Какъв е резултата? Най-затлъстялата и болна нация живяла някога на планетата. И по-жалкото е, че това е целенасочено и сме го допуснали да се случи.

Вече когато знаеш, че проблема е в Хрома и Ванадия, какво правиш?

Следваш следните указания и препоръки.

ВАЖНО! Не съм доктор и нямам право да ти казвам как да се лекуваш. Това, което правя, е споделям как аз съм помогнал на десетки души до сега да свалят своята кръвна захар и да я поддържат на нива около 6 или под 6 и да се откачат от ненужните лекарства.

Стъпка 1: Отиваш и поръчваш този пакет за висока кръвна захар

Пиеш по 1-2 пакета на месец(1 пакет, ако тежиш до 50 кг, два пакeтa, ако тежиш от 50 до 100 кг.) и го правиш поне четири месеца, докато нивото на кръвната захар не се понижи до 6 ммол/л. и се задържи на това ниво поне няколко седмици или месец.

В пакета са подбрани продукти, които подобряват усвояването на кръвна захар, подпомагат производството на инсулин и цялостно подобряват твоето здраве. 

В пакета има четири продукта:

  1. Комплексни витамини с високо количество на водещите минерали и витамини
  2. Органична канела
  3. Хром 
  4. Ванадий

Имай предвид, че не само минералите хром и ванадий са необходими за нормализирането на кръвната захар. Омега-3 мастни киселини, цинк, селен и други хранителни вещества са също толкова важни. Но в пакета ги има всичките в необходимите за организма дози.

 

Ето как да пиеш добавките: 

От комплексните витамини – 1 пакет на ден

От екстракта от канела – 2 капсули на ден с храна

От хрома – 3 пъти по една капсула с храна

 От ванадия – 3 пъти по една капсула с храна

 

ВАЖНО: Мериш сутрин стойностите на кръвната захарта и ги записваш в тетрадка, за да може да се следи процеса. На всеки 3-4 дни се прави измерване и се записва. Следи се прогреса и когато се стабилизира, се намаляват дозите.

Стъпка 2: Не допускай тези грешки!

След като тази статия стана доста популярна, започнах да получавам имейли на хора пробвали и не постигнали резултати. И в тази връзка, нека да ти споделя предварително какви грешки допускат хората и как да ги избегнеш.

1. Не си дават достатъчно време.

Работих с един клиент, който за месец успя да свали от 13 до 9 ммол/л  нивото на кръвната захар и позволи да му повлияят роднини, че не бил това начина. 

Дай си нужното време – 4-6 месеца. Хората се научиха от днес за утре да има резултат. Не става така. Хора с по 10-20 години с Диабет ми звънят и искат да извадя магическата пръчка и като се събудят утре, да са излекувани.

Няма такъв филм. Отнема време. Дай си достатъчно време и бъди търпелив. Резултатите ще дойдат. 

2. Не инвестират и след това мрънкат защо няма резултати 

Имаш готов направен пакет от продукти специално за високата кръвна захар. Поръчваш пакета и го ползваш. Не само един от продуктите например с Хром.

Ако искаш резултати, трябва да си готов да инвестираш в тези продукти. Ако не, пий си лекарства цял живот, не ми пречиш. Но само недей ми мрънка след това, че няма резултати, като си стиснат да дадеш 100 лева на месец. 

3. Не спират хляба и глутена

Много е важно да бъде спрян хляба, защото иначе няма усвояване на хранителните вещества, витамините и минералите. И така пиеш добавки, обаче те не се усвояват. И след това друг ти е виновен, че нямаш воля да направиш едно елементарно нещо като това да спреш хляба. 

Ако всичко се прави правилно, резултати има. Но трябва да се прави правилно. За това избегни тези 3 грешки и ще видиш, че резултатите ще дойдат.

Какви резултати можеш да очакваш?

Продаваме този пакет за нормализиране на кръвна захар повече от година и половина, а в новата му обновена и подобрена версия от месец. И мога да кажа с увереност – пакет работи. И факта, че клиентите ни продължават да го купуват, показва точно това.

НО въпреки това, всеки човек е различен и вероятно резултатите да са различни за всеки един човек.

Но в рамките на месец-два трябва вече да има значителен спад.

Примерно, ако сутрин на гладно кръвната захар е 12, до 8 или 9.

Вече между 2 до 3 месеца би трябвало да е свалена до 6-7 сутрин на гладно.

Стъпка 3: Пий пакета докато няма стабилизиране на нивата на кръвната захар

Нашата препоръка е минимум 4 месеца. Но всеки организъм е различен. За това време вече нещата би трябвало да са се подобрили значително и вече да са се стабилизирали.

След това, ако всичко е наред, просто можеш да приемаш комплексните витамини и допълнително хром по 1-2 капсули на ден за поддържането на нивата и с цел превантивност да не се вдигнат отново.

Е добре де, нали ми говориш за лечение? Защо след 4 месеца пак да ги пия?

За да е абсолютно ясно, пак казвам – проблема с диабет тип 2 е хроничен дефицит на минерали. Примерно приемаш пакета 4 до 6 месеца и всичко се стабилизира.

Ти си доволен. И започваш по старият начин на живот с вредни храни и т.н.

Въпрос на време е да повишиш стойностите отново.

А и когато за тези 4 месеца ни нормализирал ресурса на хранителни вещества и минерали, това не значи, че утре пак нямаш нужда от тях.

Просто няма да имаш нужда от толкова високи дози.

А дневният прием хранителни вещества като витамини и минерали препоръчваме и на напълно здрави клиенти, за да не развият и те някое заболяване, защото 99 % от хората са в дефицит на минерали и това е причината да са болни.

 

Допълнителни съвети за постигане на още по-бързи резултати.

Спираш приема на следните вредни храни и напитки:

  1. Храни съдържащи глутен
  2. Газирани напитки 
  3. Меса съдържащи нитрати
  4. Олио в бутилка
  5. Пържени храни

Прилагай тези съвети и ще се радваш дълго време на своето отлично здраве и огромна енергия и ще имаш завинаги ниски нива на кръвна захар.

И ако все още си скептичен/а и искаш да научиш повече информация: Ето няколко линка, които ще ти помогнат:

Линк 1 

Линк 2

Информацията е на английски. Ако не знаеш английски, помоли някой, който знае, да ти преведе видеата.

Надявам се тази статия ни „ДИАБЕТ ЛЕЧЕНИЕ | Как да излекуваме диабет ТИП 2 завинаги?“ да ти е била полезна. Целта ми за тази статия е да помогне на повече хора знаят истината за диабет тип 2 и неговото лечение.

За това те моля, сподели я и помогни и на другите хора да знаят истината. Защото знанието е сила!

––––––––––––––––––––

ВАЖНО! Ако искаш да ти помогна лично да постигнеш БЪРЗИ РЕЗУЛТАТИ, запиши се за БЕЗПЛАТЕН предварителен разговор на този линк тук: http://wp.viktorsimeonov.com/health-consultation/