5 стъпки за по-добро управление на времето и за максимални резултати

Начинът, по който управляваме времето си, е много важен. От него зависи колко продуктивни можем да бъдем. От него зависи колко време ще ни остава за нещата които обичаме. За семейството ни. Ще споделя с вас 5 стъпки, които използвам и имам страхотни резултати , благодарение на тях.

 

1. Ставай по-рано

Ако спиш до 12 на обяд, колко от дневните задачи можеш да свършиш. Не особено много. Помисли ако спиш по 2 часа по-малко на ден, колко повече време ще имаш? Два часа на ден ти дават времето да тренираш, да прочетеш някой друга статия или книга за усъвършенстване. Да прекараш и повече време със семейството си. С хората които обичаш. Колко от вас казват: „нямам време да тренирам или да чета книги“. „Много съм зает с работата си.“ Ето как сега ще имаш време. Ще спиш по-малко.

2. Планирай деня си

След като имаш повече време сега, задължително сутрин трябва да планираш деня си. Отделяй нужното време задължително. От 15-30 минути. Ето как. Всеки от нас работи по няколко проекта. Ако обаче, за да продължиш по някой от проектите си, имаш нужда от информация от някой, трябва да изискваш сега или да си наясно кога точно ще получиш информацията. Това ти дава яснота и помага по-лесно да планираш времето си. След като си се погрижили за това, сядаш и пишеш най-важните задачи за деня, които трябва да свършиш. След това се захващаш за работа. И ако ти остане време след свършените дневни задачи, продължаваш по някой от проектите, по които работиш дългосрочно. Не оставяй нещо за утре, ако трябва да бъде вършено днес.

3. Пълен фокус върху задачите

Не трябва да позволяваш нищо през деня да те разсейва. Когато се захванеш за конкретна задача, не спирай докато не я довършиш. Много от нас се разсейват като решават да си проверят пощата или влизат във Фейсбук.  Не забравяй, че ние контролираме времето си и подобни неща, само ще ни загубят времето. Трябва да си максимално фокусиран. Където фокусът отива, повече енергия се влива.

4. Аларма на всеки 3 часа 

Това е техника, която много харесвам. Това което прави тази аларма е пренасочва фокуса ти. Пусни аларма на телефона ти, на всеки 3 часа да звъни, на която да се изписва следния въпрос: „Върху какво трябва да фокусирам мислите си сега ? “. Звучи налудничаво, знам! Но ефектът върху съзнанието е феноменален. Представи си ситуация, в която пазаруваш и се чудиш 5 минути кой продукт да избереш. Дали тази марка или онази? В този момент ти звъни алармата. Осъзнаваш, че губиш ценно време в нещо маловажно. Или пък в момент, в който си се разсеял с нещо, звъни алармата и осъзнаваш, че трябва отново да се захващаш за работа. Изпробвайте тази техника и сподели резултати. Работи всеки път.

5. Отделяй време да мислиш

Всички работим по един или друг проект. Всяка вечер отделяй 20 минути да мислиш относно резултатите ти. Задавай въпроси. Всичко по проекта ми върви ли по график? Какво свърших правилно днес? Какво ако можех бих подобрил? Какво още мога да добавя ? Какви умения трябва да развия ? Мислете! Всички знаем, че от нашите мисли се раждат идеите и след това пристъпваме към действия. Доналд Тръмп е развил навика да става сутрин и да мисли по неговите проекти. Дали сутрин или вечер вие преценете, но отделете време задължително. Ще си благодарен на себе си след като постигнеш желаните резултати.

Ако харесваш тази информация и искаш на да научиш още техники как да бъдеш още по-продуктивен и успешен, вземи своето безплатно обучение от линка отдолу.